IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оборотът в търговията на дребно се повишава минимално през декември

През последния месец на миналата година е отчетено повишение от 0,1% на месечна и спад от 3,1% на годишна база

11:58 | 07.02.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Оборотът в търговията на дребно се повишава минимално през декември

През декември 2010 оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети" е с 0,1% над равнището си от предходния месец, показват предварителни сезонно изгладени данни на НСИ.

Оборотът нараства в пет основни групи дейности - търговия на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия (+1,8%), търговия на дребно с фармацевтични и медицински стоки (+1,1%), търговия на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия (+1,1%), търговия на дребно с компютърна и комуникационна техника (+1%) и търговия на дребно с битова техника и мебели (+0,5%).

Спад от 0,2% се наблюдава в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали.

Спрямо декември 2009 оборотът, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, намалява с 3,1%.

На годишна база повишение има единствено в търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия (+2,7%). В останалите дейности темповете са отрицателни и варират от -1,7% в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника до -6,3% в търговията на дребно с текстил, облекло и кожени изделия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:49 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
forexboy
преди 13 години
"Спрямо декември 2009 оборотът, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, намалява с 3,1%.", като прибавим и инфлацията на годишна база, цифрата става още по-интересна.......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още