IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple разработва по-малък и евтин iPhone

Компанията може да пусне смартфон на цена от 200 долара до средата на годината

09:51 | 11.02.11 г.
Apple разработва по-малък и евтин iPhone

Иновациите и подобренията на пазара за нови технологии не спират. Компаниите се надпреварват в това коя да предложи по-функционално и по-креативно устройство. И тъй като технологичната област се развива удивително бързо, човек може да се изгуби сред новите продукти, които се представят ежемесечно на различни конференции и представяния.

Apple не прави изключение от останалите. Още повече след успеха на сериите на iPhone, iPad и iPod. Този път компанията работи по създаването на по-малък и по-евтин модел на iPhone, съобщава Bloomberg, цитирайки различни източници.

Прототипът на устройството е близо с една трета по-малък от сегашната последна версия на iPhone 4, се казва в новината, която цитира човек, който е виждал смартфона.

Apple са решили да продават новия телефон за 200 долара без двугодишен договор за безжичен интернет, казва още изданието.

Стремежът на компанията е да успее да пусне устройството в средата на годината, но стартовият период може и да бъде отложен или прекратен напълно предсрочно.

Представители на Apple са потърсени, но така и не били открити за коментар.

Компанията не за първи път работи по проекти, резултатите от които така и не стигат до пазара. Въпреки това обаче разработките със сигурност ще са полезни на инженерите при следващите продукти, като ще ги направят по-функционални, полезни и интересни за потребителите.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:20 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още