IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сибанк и ДЗИ ще се управляват от един екип

Целта е двете компании на белгийската група КВС в България да задълбочат съвместната си дейност

14:22 | 10.03.11 г.
Сибанк и ДЗИ ще се управляват от един екип

Сибанк и ДЗИ преминават към обща структура на управление.По този начин България, която бе обявена за един от основните пазари на групата заедно с Чехия, Полша, Унгария и Словакия, прилага утвърдения в КВС модел за Централна и Източна Европа, съобщиха от KBC Group.

Банката и застрахователя са част от групата КВС от 2007/2008 г.

За ръководител на новия управленски екип като Country manager е избран Петър Андронов, а негов заместник ще бъде Недялко Чандъров. И двамата запазват постовете си като главни изпънителни директори съответно на Сибанк и ДЗИ. Останалите членове на новата управленска структура са Франк Янсен, Уим Гилиамс и Александър Димитров.

Управленската структура за страната стои над отделните юридически лица от групата,. а именно банката и застрахователя.

Моделът осигурява съгласуваност в управлението на ниво страна и спомага за реализирането на сратегията на КВС за прилагане на банково-застрахователния модел.

„Новата структура ще даде възможност на Сибанк и ДЗИ постепенно да развият този модел, който вече е успешно доказан в останалите пазари на групата, но който е нещо ново на българския пазар", заяви Петър Андронов. Убеден съм, че този модел на сътрудничество ще бъде от полза както за нашите служители, така и на нашите клиенти и партньори”. Недялко Чандъров допълни „Създаването на един тим за България затвърждава съвместната ни работа в посока постигането на общата цел: развитие на нашия модел на банково застраховане.”

Стратегията на КВС за прилагане на банково-застрахователен модел се базира на синергиите между банка и застрахователна компания с цел създаването на уникален модел на съвместна дейност, при която двете компании взаимно се подпомагат и в същото време остават силни играчи като самостоятелни дружества.

От една страна, сътрудничеството може да се реализира в сфери като човешките ресурси, ИТ, корпоративните комуникации и т.н. От друга, съвместните усилия в продажбите носят големи предимства за клиентите и на двете компании. Ролята на управленския екип за страната е именно да открие възможностите за общи дейности на компаниите и да дефинира стратегията им за съвместно развитие, като в същото време всяко отделно дружество остава отговорно за своята дейност и финансови резултати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:04 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още