IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Абрамович подари стадион на шампионка по овчарски скок

Елена Исинбаева се оплакала на руския олигарх, че в родната Русия няма условия за зимни тренировки и затова е принудена да тренира в Италия

12:58 | 22.03.11 г.
Абрамович подари стадион на шампионка по овчарски скок

Роман Абрамович ще подари чисто нов стадион на световната шампионка по овчарски скок Елена Исинбаева, който ще й позволи да тренира в родния Волгоград, съобщи италианският вестник Corriere della Sera. Руският олигарх и собственик на футболния клуб "Челси" изцяло поел разходите по реконструкцията на закритото спортно съоръжение във Волгоград.

Миналия декември Исинбаева и Абрамович били в Цюрих по повод руската кандидатура за Световното по футбол през 2018 година. Тогава Елена се оплакала на Роман, че й било твърде студено, за да тренира през зимата в родината. Освен това и пистата на стадиона във Волгоград била в ужасно състояние. Шефът на "Челси" обещал на шампионката да направи необходимото, "независимо от цената", само и само Исинбаева да напусне Италия и да се завърне да тренира в Русия.

Работата по тоталното обновяване на стадиона във Волгоград по всяка вероятност ще приключи това лято, информира италианският всекидневник. Спортният комплекс ще осигури чудесни условия и на други две олимпийски шампионки - Татяна Лебедева (скок на дължина и висок скок) и Елена Слесаренко (висок скок).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още