IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва строителството на Лот 2 на магистрала „Марица“

Срокът на изпълнение на участъка е 25 месеца, а стойността на проекта е 122 млн. лева

15:51 | 25.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
Започва строителството на Лот 2 на магистрала „Марица“

Утре официално стартира строителството на Лот 2 (Димитровград – Харманли) на автомагистрала „Марица“, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройствто (МРРБ).

Отсечката е с обща дължина 34 км и е разделена на 3 подучастъка: Димитровград – Узунджово (12 км), Узунджово - Поляново (12 км) и Поляново – Харманли (10 км). Срокът на изпълнение на участъка е 25 месеца.

Изпълнител на строително-монтажните работи на Лот 2 на магистралата е Сдружение „Марица Хайуей” в партньорство с австрийската Porr Bau GmbH и „Пътностроителна техника” АД. Строителният надзор ще се извършва от Консорциум „Рутекс-ЕТЕ”, гр. София.

Финансирането на строителството на магистрала „Марица” се извършва основно по ОП „Транспорт”. Стойността на проекта възлиза на над 122 млн. лв., като 80% от средствата са осигурени от Кохезионния фонд на ЕС и 20% са от националния бюджет.
 
Миналата седмица беше съобщено, че финансирането на началото на изграждането на магистрала „Марица“ ще се финансира от държавния бюджет, тъй като окончателното одобрение на проекта от Европейската комисия се очаква да стане в края на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още