IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Създателят на Farmville стъпва в Китай

Компанията за онлайн игри Zynga подготвя специална китайска версия на играта си CityVille

16:22 | 26.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Zynga&nbsp;</em></p>

Снимка: Zynga 

Към момента компанията за онлайн игри Zynga е почти изцяло зависима от Facebook, но това е на път да се промени, съобщава businessinsider.com.

Zynga вече има договор с китайския уебгигант Tencent за пускане на специална версия на играта CityVille за азиатската страна. Името на новия продукт е Zynga City, а дебютът му ще е до няколко дни.

Играта е разработена от пекинската централа на базираната в Калифорния Zynga и е вдъхновена от „традиционната и поп културата в Китай”.

Тя ще е достъпна за потребителите на социалната мрежа на Tencent - Pengyou, която стартира миналата година и вече има над 100 млн. активни потребители.

Очаква се Zynga City да достигне и до Qzone – друга социална мрежа на Tencent, но с над 500 милиона потребители.

Cityville беше първата игра на производителя, която впоследствие беше преведена на няколко езика. В момента в целия свят има милиони играчи, които виртуално градят своя мечтан град. 



Zynga предлага игрите си през различни онлайн портали. Те по принцип са безплатни, а приходи компанията реализира с продажбата на виртуални блага - например селскостопански машини за нивите във Farmville. През 2010 г. компанията реализира печалба от 90,6 млн. долара при продажби за 597,5 млн. долара.

Впрочем Zynga е активна в Китай от май 2010 г. В момента компанията подготвя своя борсов дебют. От подготвяните за IPO-то документи става ясно, че сред собствениците в Zynga са Google, щатската банка Morgan Stanley и основателят на социалната мрежа за бизнес контакти LinkedIn Рейд Хофман.

Oще технологични новини четете в Dnes.bg 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още