IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Япония отново изрази готовност да се намеси на валутния пазар

И преди сме се намесвали решително, посочи един от ръководителите на финансовото министерство

09:33 | 09.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
Япония отново изрази готовност да се намеси на валутния пазар

Високопоставен служител от финансовото министерство на Япония е заявил, че страната следи случващото се на валутните пазари изключително отблизо и че е готова да се намеси решително в случай на необходимост, пише MarketWatch.

“Предприели сме решителни ходове, за да противодействаме на екстремно спекулативните и разрушителни движения и преди, така че това няма да се промени и занапред“, е заявил заместник-министърът на финансите Димихико Игараши.

Финансовите министри на страните от групата на седемте най-развити държави Г-7 са имали конферентен телефонен разговор вчера, за да си гарантират взаимна стабилност. Това се е наложило след поредицата от негативни сигнали за дълговата криза в еврозоната и паниката, предизвикана от понижаването на рейтинга на САЩ.

От Г-7 вчера публикуваха съвместно комюнике, с което имаха за цел да успокоят пазарните участници. Според Игараши документът е предизвикал реакция, която е била очаквана от организацията.

Днес йената се движи с ръст спрямо долара, като към 9:20 часа българско време двете валути се разменят по курс 77,33 йени за долар. Това е ръст от цели 0,5% спрямо вчера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:21 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още