IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лиляна Павлова ще е новият министър на регионалното развитие

Досегашният зам.-министър има много добра репутация като професионалист в Брюксел и у нас, и затова е логично да замести титуляра, изтъкна премиерът Борисов

12:32 | 07.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
Лиляна Павлова ще е новият министър на регионалното развитие

Досегашният зам.-министър на регионалното резвитие и благоустройството Лиляна Павлова ще бъде новият министър, съобщи премиерът Бойко Борисов след днешното заседание на Министерския съвет.

Павлова ще встъпи официално на поста след одобрението й от Народното събрание, което ще стане в близките дни.

Според премиера „Павлова има много добра репутация като професионалист в Брюксел и у нас и затова е логично след излизане на титуляра, тя да заеме министерския пост“.

Основен ресор на Павлова е усвояването на средствата от еврофондовете по оперативна програма "Регионално развитие“.

В отговор на журналистически въпрос Борисов коментира, че веднага е определен наследник на Плевнелиев, тъй като „работата в министерството не би трябвало да букусва. Още повече, че днес е постъпило официално искане от Европейската комисия и Европейската инвестиционна банка за представяне на окончателния вариант на апликационната форма за магистрала „Струма“.

Лиляна Павлова уточни, че стремежът й ще бъде апликационната форма да бъде предадена в ЕК до края на септември, за да може до края на годината тя да бъде одобрена от ЕК, защото „по този начин ще се дават по-малко средства от националния бюджет за началото на строителството на магистралата“.

На въпроса кога ще бъде излъчен заместник на Павлова, Борисов обясни, че очаква тя да посочи поне няколко имена за евентуални зам.-министри в МРРБ. В близките дни той ще определи кой ще поеме зам.-министерския пост.

Във връзка с въпрос за бъдещето на Росен Плевнелиев в случай на загуба при президентските избори Борисов коментира, че „режеш моста зад себе си, за да си сигурен, че ще вървиш само напред“. Той поясни още, че не възнамерява при такъв вариант да назначи Плевнелиев като трети вицепремиер в правителството.

Относно факта, че правосъдният министър Маргарита Попова не подава оставка, а само излиза в отпуск до президентските избори, премиерът коментира, че тя „има работа за довършване“.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още