IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няма избран купувач за сградата на Фонд имоти АДСИЦ на Цариградско шосе в София

Получените предложения за сградата не съдържат такива ценови предложения, за да бъдат стартирани преговори, заявиха от дружеството

16:24 | 11.11.11 г. 2
Няма избран купувач за сградата на Фонд имоти АДСИЦ на Цариградско шосе в София

Получените предложения за сградата на бул. Цариградско шосе в София не съдържат такива ценови предложения, за да бъдат стартирани преговори за продажба и към настоящия момент няма избран купувач на база получените тръжни документи, съобщава Фонд имоти АДСИЦ чрез Бюлетин Investor.bg. Оферти се приемаха до 8 ноември 2011 г.

Търгът беше без минимална цена и нямаше задължение фондът да пристъпи към сделка с предложилия най-добра цена. От фонда се освободиха от това задължение, като заявиха, че тръжната обява не е публична покана или публично предложение, а покана за подаване на оферти, като от това не произтича и не може да произтече никакво договорно задължение.

Сградата е с разгъната застроена площ от 35 079 кв. м и е въведена в експлоатация с разрешение за ползване през 2010 г. Офис площите са 17 560 кв. м и са разположени на 14 етажа, като в обявлението е уточнено, че са клас А. Търговските площи са 2 етажа и са 6 182 кв. м. Ресторантите, кафенета и терасите са с площ 1 906 кв. м. Подземният паркинг има 363 паркоместа на 2 нива, като сградата има и 32 надземни паркоместа.

Сградата е до метростанцията на бул. Цариградско шосе на първия лъч на столичното метро и отстои на около 10 км от центъра на София. Предстои метростанцията да бъде открита през 2012 г., като плановете са това да стане през април. Към нея има и паркинг за 1 500 автомобила.

За последните 12 месеца акциите на Фонд имоти АДСИЦ поевтиняват с 32% на годишна база до 0,12 лв. за брой и 2,9 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
първи стъпки
преди 12 години
Съгласен съм и тук идва въпроса какво са правили през тези години, та 1 лв. наем не са взели и то от перфектна сграда, перфектна локация с акт 16???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
BigBear
преди 12 години
Няма как да получат добра цена преди да е ясно че сградата може да бъде напълнена с наематели. Вече отдавна никой не купува квадратура, а актив който носи парични потоци
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още