IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агросекторът не се отказва от стачните действия

Земеделските производители настояват кабинетът да изпълни обещанието си за пълно национално съфинансиране

14:20 | 18.11.11 г. 1
Агросекторът не се отказва от стачните действия

Представителите на основните браншови съюзи в земеделието са категорични, че ще искат правителството да изпълни поетите към тях ангажименти за пълното национално съфинансиране, обещано в меморандума от септември тази година.

Това обявиха представители на шест от четиринадесетте браншови организации, които отново поставиха позицията си по орязания бюджет за земеделския сектор догодина. 

„Ние настояваме кабинетът да потвърди, че секторът земеделие е в приоритетите му така, както е записано в предизборната програма на ГЕРБ. За нас беше важно, че през септември бяха обещани 230 милиона лева национални доплащания, които изведнъж се оказаха само 80 милиона лева“, обясни Христо Цветанов, председател на Националната асоциация на земеделските производители.

Представителите на бранша отчитат състоянието, което финансовата криза има върху страната, но смятат, че след като веднъж кабинетът им е обещал пълното финансиране, е редно той да подкрепи бранша за предстояща тежка година.

Ако до края на следващата седмица кабинетът не одобри исканите от земеделските производители средства, след 28 ноември, браншът започва подготовка за протестни действия, като освен блокиране на пътища се предвиждат също и протести в граничните пунктове на България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
evlogi
преди 12 години
няма по-нагла и противна пасмина от зърнопроизводителите в България.Предполагам че точно тяхни са тези 6 от общо 14 браншови организации.Откъде накъде от моите данъци на тях ще им доплащаме?Фирмата ми да не би да получава субсидии? И то поне да имаха нужда,ами то сектора на зърнопроизводството в момента сигурно е най-печелившия в България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още