IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софарма ще се търгува от понеделник и във Варшава

С решение от вчера Варшавската фондова борса е допуснала за търговия целия капитал на фармацевтичната компания от общо 132 млн. акции

17:45 | 24.11.11 г. 3
Софарма ще се търгува от понеделник и във Варшава

Акциите на Софарма АД ще се търгуват от понеделник (28 ноември 2011 г.) и във Варшава, съобщи дружеството чрез БФБ-София.

Софарма АД е първата българска компания, която ще се търгува на официален пазар на чужда борса. В Полша вече се търгуват акциите на Интеркапитал пропърти Дивелопмънт АДСИЦ, но те са на сегмента New Connect, където изискванията, както и таксите за емитента са значително по-ниски.

С решение от вчера Варшавската фондова борса е допуснала за търговия целия капитал на фармацевтичната компания от общо 132 млн. акции.

Проверка на Investor.bg показва, че Варшавската борса все още не е присвоила борсов код за акциите на Софарма.

Справка на Investor.bg показа, че акции на Софарма АД могат да бъдат продадени на борсата във Варшава с посредничеството на ПФБК, Уникредит Булбанк, Интеркапитал Маркетс и Елана Трейдинг. Именно през Уникредит Булбанк става връзката между Централен депозитар АД и Полския депозитар.

Друг вариант да прехвърлите акциите си от Софарма АД в Полша е да имате договор с полски инвестиционен посредник и чрез нареждане от българския си посредник да изпратите акциите си в полския.

За покупка на акции на Софарма могат да се ползват всички български инвестиционни посредници, както и всички полски.

За последните 12 месеца акциите на Софарма АД поевтиняват на БФБ с 18% до 3,20 лв. за акция и 422,4 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 0
mpy_yordanov
преди 12 години
0,3%, но поне 75 злоти или 38 лв. на сделка
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
Натрий
преди 12 години
Интересно какви ще са комисионите. Ако цената във Варшава е по-висока, теоретично ще е възможен арбитраж.Ще трябва да се следи още един сайт..., който между другото е http://gpw.pl/root_en, но нещо не я намирам все още Софарма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
mpy_yordanov
преди 12 години
Моля който знае, кои други посредници предлагат достъп до Полския пазар да напише.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още