IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street отстъпиха в съкратената следпразнична сесия

Трудно е да си купувач на сегашния пазар, тъй като потенциалът за негативни новини е много по-голям, коментира анализатор

20:42 | 25.11.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Индексите на Wall Street отстъпиха в съкратената следпразнична сесия

Американските акции се понижиха в съкратената петъчна сесия заради вчерашния Ден на благодарността в САЩ, даващ началото на сезона на покупките, известен като "Черният петък", предава CNBC. 

Индексът на 30-те водещи американски компании - Dow Jones Industrial Average (DJIA) отстъпи с 0,2% до ниво от 11 232 пункта, индексът на големите компании S&P 500 се понижи с 0,3% до 1 159 пункта, а технологично ориентираният Nasdaq Composite спадна с 0,8% до 2 442 пункта.

Dow Jones и S&P 500 регистрираха най-лошата си седмица за Деня на благодарността от 1932 г. насам - времената на Голямата депресия.

Сред печелившите подсектори на S&P 500 бяха компаниите за стоки от първа необходимост, както и комуналните, а губещи бяха енергийните и технологичните.

”Имаме да извървим още дълъг път преди Европа и САЩ да се измъкнат от неприятностите”, коментира Дорийн Могаверо, президент и главен изпълнителен директор на Mogavero, Lee & Company.

В Европа рейтингът на Белгия бе понижен от Standard & Poor’s с една степен от АА- на АА, подчертавайки притесненията за разпространение на дълговата криза в еврозоната.

По-рано през деня представители на ЕС заявиха, че държави от еврозоната са дискутирали изключването на частния сектор от спасителния механизъм за региона, който трябва да влезе в сила през 2013 г.

Италиански аукцион за ДЦК отчете рекордни доходности, сочейки липса на доверие в новото правителство на страната. Това идва след проваления в сряда аукцион на ДЦК в Германия, който изплаши инвеститорите, че дори най-силните икономики от региона не са имунизирани срещу дълговата криза.

„Търговията е при много ниски обеми, но това няма да даде началото на „бичи” тренд. Предстои да видим натиск надолу през следващите 30 дни. Трудно е да си купувач на сегашния пазар, тъй като потенциалът за негативни новини е много по-голям от този за позитивни”, смята Тод Шьонбергер, управляващ директор в LandColt Trading.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Започва Третата вълна надолу на Уолстрийт, която ще е падане "Като на пиано от 10-ия етаж" и обикновенно се образува за около 3 месеца, но днес "електронното стадо", може да направи събитията да се развият и много по-бързо! Тригодишно разминаване в 5 вълни, на всички индикатори спрямо индекса, само едно означава: Фалит!Всеки професионален трейдър, знае какво означава тригодишно разминаване на всички индикатори спрямо основният индех. Все едно да изпомпваш с цистерна водата от океана и да му намалиш нивото........не става нали? Нещо по-голямо е било за да намалее нивото в океана.....политици, анализатори, експерти дават цифри, лъжат! НО графиките никога не лъжат!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още