IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Япония рязко увеличава производството на стомана

Очаква се ръст от 30 на сто в добива на метала, което е сигнал, че производството отново набира сила

09:19 | 03.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Япония рязко увеличава производството на стомана

Производството на стомана от страна на основните компании от сектора в Япония се очаква да нарасне рязко през настоящото тримесечие. По информация на вестник Nikkei ръстът ще възлезе на 30 на сто до 18,3 млн. тона.

В случай че прогнозите на вестника се окажат верни, то ще станем свидетели на ръст на производството на стомана в Япония за пръв път през последните четири тримесечия. Това от своя страна е сигнал, че производствената активност се подобрява, с което нараства и търсенето на суровината.

Очаква се Nippon Steel Corp. и някои от останалите големи производители на стомана в Япония да увеличат добива си, тъй като търсенето на метала от индустрии като автомобилостроенето и електрониката се увеличава. Причина за това е увеличаващият им се износ за Китай и останалите азиатски страни.

Самата компания Nippon се очаква да вдигне добива си с 30 на сто, докато JFE Steel ще завиши производството си с 30 на сто. От Sumimoto Metal Industries предвиждат ръст от 20 на сто, а от Nisshin Steel и Kobe Steel – нарастване с над 20 на сто.

В резултат на новината пазарната капитализация на петте компании се повишава с по над 1,5 на сто по време на днешната борсова сесия в Токио.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:22 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още