IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Malaysia Airlines обмисля съкращения на 3000 до 4000 служители

Превозвачът е изправен пред важни решения, от които зависи бъдещето му

12:26 | 26.08.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Malaysian Airline System обмисля съкращаването на работни места, преразглеждание на поръчките на превозни средства и смяна на главния изпълнителен директор, след като националният превозвач Malaysia Airlines претърпя две катастрофи през тази година, твърдят източници, запознати с плановете на превозвача.

Неговата компания майка - държавният инвестиционен фонд Khazanah Nasional, ще обсъди предложенията по-късно днес. Сред точките, които ще влязат в дневния ред, е и прекратяването на обслужването на някои маршрути.

Може да се наложи и съкращаването на между 3000 и 4000 служители, посочва източник, цитиран от Bloomberg. 

Освен това Khazanah преговаря с трима души, вероятни кандидати за поста главен изпълнителен директор, който в момента се заема от Ахмад Джаухари Яхия, чийто мандат изтича в средата на септември.

Мерките за преструктуриране и офертата на Khazanah по-рано този месец за обратно изкупуване на акции са част от плана за съживяване на базираната в Малайзия авиокомпания.

Превозвачът, който трябва да обяви новия си финансов отчет на 28-и август, се бори със загубите и срива на имиджа си след свалянето на полет 17 в Украйна миналия месец. Инцидентът усложнява още повече положението ѝ след изчезването на неин самолет през март.

Говорителят на авиокомпанията не отговаря на телефонни обаждания, а Khazanah не коментира спекулациите. Същевременно цените на акциите отбелязват спад с 25,5% в рамките на търговията в Куала Лумпур на 25-и август. През тази година те намаляват с 18%.

Авиокомпанията трябва да предприеме строги мерки за цялостно преразглеждане на дейността си, а правителството и Khazanah са във финалните етапи на разработване на плана за преструктуриране, посочва министър-председателят Наджиб Разак.

Последна актуализация: 01:09 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

1
rate up comment 32 rate down comment 12
Stoqn_Trakiev
преди 9 години
Ето сега имаме възможността да закупим акций от една бъдеща много голяма компания :) като ги вземем евтино. Тази компания след около две години ще е сред водещите превозвачи в света.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още