IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отново проблем със самолет на Malaysia Airlines

Машина на авиокомпанията е принудена да се върне в Куала Лампур заради проблем с кабинното налягане

12:56 | 24.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Отново проблем със самолет на Malaysia Airlines

Ръководителят на  Службата за гражданска авиация на Малайзия е потвърдил истинността на новинараски материали, според които самолет на Malaysia Airlines е бил принуден да се върне на летището в Куала Лумпур, откъдето е тръгнал, заради проблеми с налягането в машината.

Екипажът не е успял да поддържа подходящото ниво на налягане, но не е възникнал по-сериозен проблем, съобщава службата, цитирана от AFP.

Машината, която е пътувала към Токио, е престояла във въздуха около 50 минути, преди да кацне принудително в изходната си точка, предава Star Online. На летището в Куала Лумпур пътниците били качени на друга машина.

Преди началото на тази година националният превозвач на Малайзия имаше добра репутация на сравнително безопасна авиокомпания. През последните шест месеца обаче концернът попадна в заглавията на медиите с две сериозни произшествия. На 8 март изчезна полет MH370, а на 17 юли над територията на Украйна бе свалена машината от полет MH17.

При двата инцидента загинаха общо 537 пътници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:16 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още