IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Белгия продължава с мащабното строителство в Брюксел

Властите обявиха 2 обществени поръчки за строителство по проекта Neo за цялостно обновяване на района Хейзъл в белгийската столица

12:23 | 27.06.12 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Така според плановете ще изглежда районът Хейзъл след цялостното реализиране на проекта Neo.<em> Снимка: neobrussels.com</em></p>

Така според плановете ще изглежда районът Хейзъл след цялостното реализиране на проекта Neo. Снимка: neobrussels.com

Местните власти в Белгия започнаха набирането на строителни фирми за осъществяването на втората фаза от проекта Neo в Брюксел, съобщи онлайн изданието propertyeu.info.

Институциите са публикували в Официалния вестник на Европейския съюз (ЕС) две покани за участие в обществени поръчки. Първата е за строителството на конгресен център и хотел в района Хейзъл в Брюксел, известен с Атомиума, а втората – за търговски център с площ от 72 хил. кв. м, развлекателни съоръжения, офиси и паркинги.

Neo е цялостен проект за благоустрояването и модернизирането на района Хейзъл в белгийската столица, като си поставя амбициозната цел кварталът да бъде превърнат в международен център за шопинг, почивка, забавление, бизнес и политика.

Проектът предвижда мащабно строителство буквално на цял нов квартал. Инвестицията е дългосрочна и има потенциал да създаде около 3 хил. работни места.

Реализирането на проекта ще се осъществи на 6 етапа, а очакванията са той да привлече поне 900 млн. евро инвестиции, отбелязва Property Investment Europe.

Властите планират да изградят директна линия на метрото до обновения район, както и високоскоростна железница, която да го свързва с летището на белгийската столица.

Вижте плановете за модернизация на Хейзъл в галерията на Investor

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още