IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Делойт, Ърнст и Янг и Афа се заемат с проверката на КТБ и Креди Агрикол

Очаква се проверката на активите, пасивите, кредитния и инвестиционния портфейл на банковата група да приключи до десет работни дни

14:16 | 25.06.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Делойт, Ърнст и Янг и Афа се заемат с проверката на КТБ и Креди Агрикол

Проверката на активите, пасивите, кредитния и инвестиционния портфейл на Корпоративна търговска банка АД и на „Креди Агрикол – България“ ЕАД вече е започнала, съобщи Българска народна банка.  

В КТБ АД проверката се осъществява съвместно от одиторските компании „Делойт Одит“ ООД, „Ърнст и Янг“ ООД и „Афа“ ООД, докато в "Креди Агрикол" работи само „Афа“ ООД.

Централната банка потвърждава ангажимента си проверката да завърши в рамките на десет работни дни, както беше съобщено в неделя.

Междувременно с цел ускоряване и оптимизиране на работата на квесторите УС на БНБ извърши ротация на квесторите. 

Станислав Георгиев Лютов и Елена Здравкова Костадинчев, досега квестори на „Креди Агрикол – България“ ЕАД, са назначени за квестори на КТБ.

Христина Иванова Стамова, досега квестор на КТБ АД, е назначена за квестор на „Креди Агрикол – България“ ЕАД, като ще работи съвместно с Божидар Иванов Аршинков. Той от своя страна е заменил Славияна Стоилова Данаилова-Велева.

Промяната цели големината на екипите на квесторите да съответства на обема на работата с оглед на различната големина на двете дружества от групата КТБ, поясняват от централната банка.

По-рано днес стана ясно, че БФБ спря търговията с КТБ на борсата за срока на специалния надзор, наложен от БНБ. Търговията ще бъде възобновена след края на тримесечния срок на надзора или до отпадането му.

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 8 rate down comment 1
misanthrope
преди 9 години
Е то е ясно и без одита. Каква реакция да има, не е нито незаконно нито нищо, пък и одита няма да се занимава с това, а с оценка на активите и пасивите. Не им е работа да гледат кой какво е теглил или не
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 1
market trends
преди 9 години
Много ми е интересно ако след одитите се окаже,че е имало шоково изтегляне на парите на държавните компании от КТБ,дали ще има някаква реакция?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още