IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Две години след ликвидацията акционерите в ЕЛАРГ ще се съберат

За 20 август 2015 г. е насрочено общо събрание с точка за освобождаване на ликвидатора от отговорност

14:37 | 24.07.15 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Две години след ликвидацията акционерите в ЕЛАРГ ще се съберат

Две години след изплащането на ликвидационен дял от ЕЛАРГ Фонд за земеделска земя АДСИЦ акционерите в дружеството ще се съберат на общо събрание на 20 август 2015 г., показва поканата публикувана чрез Бюлетин Investor.bg.

На 15 май 2013 г. бе изплатен ликвидационен дял от 2,55 лв. на акция. Последната сделка с акции на дружеството бе при цена от 2,525 лв. за акция от 9 май 2013 г.

Акционерите ще се съберат да приемат крайния финансов отчет към датата на приключване на ликвидацията, или към 15 май 2013 г., който е с празен баланс, т.е. - пълен с нули, след като дружеството остава без активи и без задължения.

Акционерите ще гласуват и за освобождаване от отговорност на ликвидатора Веселин Данев, както и за приемане на решение за заличаване на дружеството в Търговския регистър към Aгенцията по вписванията.

Активите на фонда към началото на 2013 г. бяха 152 млн. лв., които се разпределиха към акционерите, след като земеделските земи, собственост на АДСИЦ-а, бяха продадени.

На 23 ноември 2011 г. Съветът на директорите на ЕЛАРГ предложи ликвидация на дружеството, тъй като земеделските земи на фонда са по-скъпи от пазарната капитализация на дружеството и чрез ликвидация акционерите ще получат справедлива стойност. Последната сделка с акциите на дружеството преди тази новина бе 0,68 лв./акция. Година и половина по-късно е 3,85 пъти по-висока, като се отчете и изплатения дивидент от 0,07 лв. на акция.

В дните след обявяване на предложението за ликвидация то е наречено „първото смислено предложение от публична компания“ от Гено Тонев, инвестиционен консултант в УД Юг Маркет Капитал Мениджмънт.

Право на участие в общото събрание ще имат акционерите към 6 август 2015 г. Ако на събранието на 20 август 2015 г. липсва кворум, то ще се проведе отново на 8 септември 2015 г.

Свързани компании:

ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ - ликвидирано(4EC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Konsultant
преди 8 години
Марияне,Интересна новина.Но какво става с блокираните суми по съдебни дела и до къде стигнаха делата?Поздрави!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още