IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корадо: Чакаме пазарът да реагира на добрите резултати през полугодието

Компанията отчете двойно нарастване на печалбата преди облагане и 62% ръст на оборота към края на юни

10:27 | 08.08.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Корадо-България</em></p>

Снимка: Корадо-България

Акциите на Корадо-България увеличиха цената си 3 пъти от своето листване досега, преминавайки психологическата граница от 9 лева в период, в който ръководството на компанията обобщаваше икономическите и финансовите си резултати за първите 6 месеца на тази година.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
След края на търговията на 7 август цената на акциите на производителя на радиатори достигна 11 лв.
По този повод главният изпълнителен директор на КОРАДО Груп Войтех Чамек изрази задоволството си и подчерта, че постъпателното повишаване на цените на акциите напълно отговоря на резултатите и раздадения дивидент за 2016 година.

“Междувременно ние току-що обявихме резултатите за първите 6 месеца на 2017 година и трябва да изчакаме пазарът да реагира на тези изключителни постижения. Аз мога само още веднъж да поздравя тези, които ни се довериха и инвестираха в „КОРАДО-България“ преди две години и половина при цена на акцията от 2,75 лева“, добави той.

За четвърта поред година компанията отчита добри разултати в своето икономическо и финансово развитие и отбелязва нови рекорди - двойно нарастване на печалбата преди облагане - от 1,5 млн. на 2,97 млн. лева, ръст на приходите с 62% и нарастване на продажите с 49%.

Произведни радиатори за 2017, 2016 и 2015 г.

Продажби по пазари

Освен дъщерното предприятие „КОРАДО-България“ компанията майка - чешката КОРАДО Груп, също отбелязва много положителни резултати през първото полугодие на тази година.

Годишното Общо събрание на акционерите на „КОРАДО-България“, което се проведе на 23 май, взе решение да бъде раздаден дивидент от 0,26 лева на акция за 2016 г., което е 9,5 % от записаната цена на акциите.Освен това, беше оповестено провеждането на извънредно Общо събрание на 9 август.

Чамек обясни, че поради отличните резултати на „КОРАДО-България“ досега, ще бъде гласувана програма за премийно разпределение под формата на издаване на допълнителни акции към всички настоящи акционери.

Главният изпълнителен директор добави още, че след като програмата бъде утвърдена, всеки  акционер, записан към последната датата за сключване на сделки с акции (ex-dividend day) - 23.8.2017, ще получи за две притежавани акции на “КОРАДО-България” още една допълнителна.Това ще бъдат обикновени акции с еднакви права на глас и получаване на дивидент.

В резултат общият брой на акциите на “КОРАДО-България” ще се увеличи от сегашните 8,779 милиона на 13,168 милиона. Очаква се тази стъпка да има положителен ефект върху ликвидността и цената на акциите.

Свързани компании:

Корадо-България АД(KBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още