IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синергон холдинг увеличава с над 3 пъти загубата си през първото тримесечие

Дружеството отчита намаление на приходите от продажба на газ пропан-бутан и течни горива

16:16 | 25.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Синергон холдинг увеличава с над три пъти загубата си през първото тримесечие на годината до 3,8 млн. лв., показва консолидираният отчет на дружеството за първите три месеца от годината, разпространен чрез БФБ – София.

Финансовият резултат на групата в значителната си част се влияе от търговската дейност на дъщерните дружества, осъществяващи търговия с газ пропан-бутан, течни горива и отоплителни и строителни стоки.

През първите три месеца от годината групата е реализирала общо приходи от дейността в размер на 55,3 млн. лв., което е ръст с 5% на годишна база. Намалени са приходите от продажба на продукция с 582 хил. лв., приходите от услуги с 2,8 млн. лв. и другите приходи с 1,4 млн. лв.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Отчетеното намаление на приходите от продажба на газ пропан-бутан и течни горива се дължи на намалените обеми на доставки през първото тримесечие на 2017 г.

Увеличение са приходите от продажба на стоки със 7,5 млн. лв. Нарастват и приходите от продажба на строителни и отоплителни стоки, както и от продажба на електроенергия.

Финансовите приходи за периода между януари и март са в размер на 11 хил. лв. и намаляват с 45%.

Разходите за осъществяване на цялостната дейност на групата за периода са в размер на 59,172 хил. лв. и в сравнение със същия период на 2016 г. се увеличават с 5,3 млн. лв.

От началото на годината акциите на холдинга поевтиняват с 1,48%, а през последната една година цената им се повишава с 15,43% при пазарна капитализация от 21,976 млн. лв.

Свързани компании:

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:48 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още