IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Срокът за приемане на търговото предложение за "ИХБ Електрик" е до 6 ноември

КФН не издаде окончателна забрана на търговото при цена от 10,59 лв. на заседанието си на 4 октомври 2017 г.

09:57 | 10.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;ИХБ Електрик</em></p>

Снимка: ИХБ Електрик

Срокът за приемане на търговото предложение на "ИХБ Електрик" АД е до 6 ноември 2017 г., съобщи посредникът по предложението "Елана Трейдинг" АД.

Комисията за финансов надзир не издаде окончателна забрана на търговото при цена от 10,59 лв. на заседанието си на 4 октомври 2017 г. и то вече е публикувано в един централен ежедневник и срокът за приемането му тече от 9 октомври.

ИХБ Електрик произвеждаше електрически машини, основно за турбини за ВЕЦ, например за язовир Цанков Камък.

Сега има решение за преустановяване на дългогодишната основна дейност в сферата на електрическите машини. Новата дейност ще е свързана с отдаване на площи под наем, продажба на обособени имоти и терени, разпродажба на специализирания машинен парк.

"ИХБ Електрик" АД е базирано и притежава площи на бул. "Рожен" в София, в непосредствена близост до Базар Илиянци. Това предопределя и съдбата му в областта на недвижимите имоти, а не на машиностроенето, като последното би било по-адекватно далеч от София, където цената на недвижимите имоти е висока.

Собственият капитал на "ИХБ Електрик" АД към 30 юни 2017 г. е 12,7 млн. лв., загубата за полугодието възлиза на 129 хил. лв., а продажбите - на 2,1 млн. лв. Балансовата стойност на притежаваните земи (терени) е около 3,9 млн. лв.

Търговият предложител "ЗММ – България холдинг" АД притежава 93,96% от капитала на "ИХБ Електрик" АД.

Акциите на "ИХБ Електрик" АД поскъпват с 304% в последните 12 месеца до 9,105 лв. за брой и 11 млн. лв. пазарна капитализация. През периода са изтъргувани 86 526 акции, или 7,1% от всички издадени.

Материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

 

 

Свързани компании:

ИХБ Електрик АД (Елпром-ЗЕМ АД) (отписано)(55E)

Индустриален Холдинг България АД(IHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още