IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трейс Груп намали наполовина капитала на дъщерното си дружество „УСМ“

Основната цел е покриване на загуби от минали години и увеличаване на резервите

20:57 | 26.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Трейс Груп Холд намали наполовина капитала на дъщерното си дружество „УСМ“, съобщи компанията.

Капиталът на дружеството е намален от 7,8 млн. лв. на 3,9 млн. лв. чрез намаляване на номиналната стойност на акциите от 2 лв. на 1 лв. всяка. Промяната е вписана в Търговския регистър към Агенцията по вписванията от 24 април.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
След намаляването капиталът на „УСМ“ АД е на стойност 3 935 736 лв., разпределен в 3 935 736 броя безналични, поименни, обикновени акции с номинална стойност от 1 лев всяка.

Със средствата от намаляването на капитала ще бъдат покрити загуби от минали години, а остатъкът ще се разпредели в резерви на дружеството. Основната цел е покриване на загуби от минали години и увеличаване на резервите.

УCM AД e дpyжecтвo cъc ceдaлищe гpaд Cтapa Зaгopa, ĸoeтo ce зaнимaвa c гoлямa чacт oт cтpoитeлнo-peмoнтнитe дeйнocти зa Южнa Бългapия и eĸcплoaтaция нa тeжĸa мexaнизaция. Дружеството е 100% собственост на Трейс Груп Холд. 

От началото на годината акциите на Трейс Груп Холд поевтиняват с 13,52%, а през последните 12 месеца понижението е с 16,53%. Пазарната капитализация е 110,086 млн. лв. 

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още