IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Захарни заводи" ще получи финансиране за разработването на нов продукт

Проектът предвижда закупуване и въвеждане в експлоатация на 8 броя съоръжения и е на обща стойност близо 2,5 млн. лв.

12:15 | 23.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

„Захарни заводи“ подписа договор за безвъзмездна финансова помощ с Министерството на икономиката за внедряване на нов продукт, съобщи дружеството чрез БФБ – София.

Става дума за производството на лечебни карамелажни бонбони с определен състав от етерични масла и антимикробен ефект.

Проектът предвижда закупуване и въвеждане в експлоатация на 8 броя съоръжения и е на обща стойност близо 2,5 млн. лв., 50% от които са собствено финансиране на дружеството, а останалата част е безвъзмездна финансова помощ.

Иновацията претендира за новост на европейския пазар. Оборудването ще се закупи със средства по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
„Благодарение на проекта „Захарни заводи“ ще предложи на потребителите иновативен нов продукт - лечебни билкови бонбони. Това е поредната стъпка в посока предлагане на полезни продукти на пазара. Реализацията на проекта ще ни помогне и допълнително да модернизираме производството си“, заяви Валентина Ралева, главен изпълнителен директор на дружеството.

Проектът ще се реализира в продължение на 18 месеца, като се очаква новият продукт да бъде в продажба в края на 2018 г.

За последен път с акции на „Захарни заводи“ е търгувано на 20 декември. През последната една година книжата на дружеството поскъпват с 60% при пазарна капитализация от 33,338 млн. лв.

Свързани компании:

Захарни заводи АД(ZHZA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:47 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още