IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Активността в сектора на услугите в Китай се забавя

Въпреки това обаче индексът остава над границата от 50 пункта

15:42 | 08.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Бизнесът на китайските предприемачи от сектора на услугите забавя ръста си през септември спрямо нарастването от август.

Въпреки по-високите поръчки доверието в бранша се понижава, така че индексът на мениджърите по поръчките (PMI) в услугите на Markit и китайското икономическо списание „Цайсин“ (Caixin) се понижава от 52,1 пункта през август до 52,0 пункта през септември, посочва CNBC.

Въпреки това обаче индексът остава над границата от 50 пункта, която сигнализира за продължително разширяване.

Заради значителното повишаване на поръчките компаниите, за първи от от юни, отново увеличават броя на служителите си, поясняват Markit и „Цайсин“. Въпреки това мениджърите от сектора са по-малко оптимистични за идната година спрямо август.

Макар че индексът в производството се следи по-внимателно от пазарите, икономическият преход в Китай означава, че секторът на услугите, който включва индустрии като недвижимите имоти, търговията на дребно и развлеченията, се превръща в основна част от икономиката в Поднебесната империя.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:38 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още