IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фабричното производство в САЩ неочаквано се понижава през юли

Ръстът на по-широкия показател за цялостното индустриално производство е по-слаб от прогнозите

17:17 | 17.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Свиване в производството на автомобили в САЩ води и до спад във фабричното производство през юли, съобщава Bloomberg, позовавайки се на данни на Федералния резерв на САЩ. То се понижава с 0,1% на месечна база през юли, след като предходния месец записа 0,2% ръст. Очакванията бяха този темп на ръста да се запази.

Общото индустриално производство, което включва минното дело и компаниите за комунални услуги, се повишава с 0,2 на сто на месечна база на фона на очаквания за 0,3% ръст. През юни повишението беше 0,4 на сто.

Производството на автомобили се свива с 3,6% през юли, което е четвъртото понижение през последните пет месеца. Макар че когато се изключат автомобилите, фабричното производство расте, данните все пак съдържат сфери на слабост. Производството на бизнес оборудване и строителни материали например се свива за втори път през последните три месеца.

Въпреки че промишлеността в САЩ се очаква да продължи да расте, ускорението в краткосрочен план ще изисква по-големи ръстове в търсенето от страна на домакинствата, в бизнес инвестициите и в глобалните продажби, коментира Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:38 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още