IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво ще движи пазарите през седмицата

Фокусът е решението на Върховния съд в Лондон за необходимостта от парламентарно одобрение за активиране на процеса по Brexit

09:03 | 23.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Тази седмица ни очаква ключово събитие във Великобритания. Върховният съд в Лондон ще се произнесе за това, дали трябва парламентарно одобрение за активирането на процеса по излизане на Великобритания от Европейския съюз. В края на седмицата пък предстоят данни за ръста на икономиката през последното тримесечие във Великобритания и САЩ.

В понеделник, 23 януари, излиза месечният доклад на германската централна банка Бундесбанк.

Във вторник, 24 януари, частната компания Markit ще публикува проучването си за бизнес активността в еврозоната.

В САЩ ще има данни за продажбите на съществуващи жилища. 

В 11:30 часа българско време излиза решението на Върховния съд в Лондон за това, дали трябва парламентарно одобрение за активирането на процеса по излизане на Великобритания от Европейския съюз. През ноември съд на по-ниска инстанция разпореди, че гласуване трябва да има и се очаква и Върховният съд да излезе с такова решение.

В сряда, 25 януари, излиза проучването на мюнхенския Институт за икономически изследвания (Ifo) за бизнес климата в страната. В изследването се включват около 7000 компании.

Ще има и данни за инфлацията в Австралия.

В САЩ Администрацията за енергийна информация ще публикува редовния си седмичен доклад за петролните резерви през предходната седмица.

В четвъртък, 26 януари, британските власти ще публикуват първото четене на данните за ръста на икономиката през последното тримесечие на миналата година.

Ден по-късно, в петък, 27 януари, излизат същите данни, само че за САЩ.

В последния ден от седмицата ще има и данни за инфлацията в Япония.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още