IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Молбите за помощи при безработица в САЩ нараснаха по-малко от очакваното

Пазарът на труда остава близо до пълна заетост

17:02 | 25.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Броят на американците, подали молби за обезщетения при безработица, се повиши по-малко от очакваното миналата седмица, съобщи Ройтерс.

Четириседмичната усреднена стойност на заявленията за безработица, която се счита за по-добър показател на тенденциите на трудовия пазар, спадна до 44-годишно дъно, което предполага по-нататъшно затягане на пазара на труда.

Подадените заявления се увеличиха с 1000 до сезонно изгладени 234 хил. за седмицата, приключила на 20 май, съобщи в четвъртък Министерството на труда. Увеличението идва след три последователни седмици на спад.

Икономисти, анкетирани от Ройтерс, прогнозираха, че подадените за първи път заявления за обезщетения ще нараснат до 238 хил. през последната седмица.

В същото време молбите са под 300 хил. за 116-та поредна седмица - праг, показващ здрав пазар на труда, който е близо до пълна заетост с безработица на 10-годишно дъно от 4,4%.

Данните за стабилния пазар на труда подкрепят виждането, че рязкото забавяне на икономическия растеж през първото тримесечие вероятно е временно. Това вероятно може да насърчи Федералния резерв да повиши лихвените проценти през следващия месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:54 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още