IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потребителското доверие в САЩ се подобрява до 7-месечен връх

Подиндексът за очакванията за личните финанси и за икономиката като цяло отчете най-големия си едномесечен връх от края на 2011 г.

17:33 | 18.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Потребителското доверие в САЩ се подобрява до 7-месечен връх, след като подиндексът за очакванията за личните финанси и за икономиката като цяло отчете най-големия си едномесечен връх от края на 2011 г. Това показват данните от проучването на Мичиганския университет, цитирани от Bloomberg.

Широкият индекс се повишава от 93,4 пункта през юли до 97,6 пункта през август, като очакванията бяха за ръст до 94 пункта.  

Измерителят за очакванията скача от 80,5 до 89 пункта. Това е най-резкият ръст от декември 2011 г. и най-доброто постижение от януари 2017 г.

Показателят за актуалните условия се понижава от 113,4 до 111 пункта

По-добрите нагласи на домакинствата за тяхното финансово състояние по всяка вероятност показват, че потреблението ще продължи да се разширява и ще задвижва икономиката. Стабилният трудов пазар остава ключов фактор за подобряващите се възгледи. 55% от запитаните в проучването очакват благоприятни перспективи за икономиката в САЩ.

При взимане на решения за разходите по-голяма роля има увереността в трудовия пазар и доходите отколкото ниските цени и ниските лихви.

 

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:34 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още