IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

78% от американците имат достъп до високоскоростен интернет

Статистиката отчита сериозни разлики между достъпа до бърз интернет в отделните щати в САЩ

13:49 | 16.11.14 г.
78% от американците имат достъп до високоскоростен интернет

78% от американците имат достъп до високоскоростен интернет, показват данните на статистиката в САЩ, цитирани от Beta Wired. Това означава, че трима от всеки четирима американци имат достъп до бърз интернет.

Проучването обаче показва, че има сериозни различия между отделните щати. Най-голям е процентът за Ню Хемпшир, където 86 на сто от гражданите имат широколентов достъп до интернет. На обратния полюс е Мисисипи - 62% от жителите на щата имат достъп до интернет с висока скорост. 

Един от регионите с най-широк достъп до бърз интерент е разбира се Силициевата долина, отбелязва още проучването, което се базира на данните за достъп на населението до интернет към края на 2013 година.

Реален достъп до бърз интернет пък имат само 53% от жителите на Фармигтън, Ню Мексико, което поставя населеното място на дъното на своеобразната класация за достъпа в общините и градските региони в САЩ.

Като цяло Средният Запад и в южните щати са с по-ниско от средното ниво на достъп до бърз интернет, както и на  домакинства с компютър, отчита още статистиката.

Данните показват, че за лицата и семействата, живеещи в по-богатите региони и с доходи над средните, е по-вероятно да имат бърза връзка с интернет. За жителите на по-бедни общини възможността за достъп до интернет и дори притежанието на компютър е по-малка. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още