IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Облачните услуги тласкат нагоре бизнеса на Oracle за поредно тримесечие

Приходите и печалбата на компанията надминават очакванията на анализаторите

09:24 | 15.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Ръстът на приходите на Oracle продължава вече пето поредно тримесечие, подхранен от корпоративното търсене на базиран в облака софтуер, пише Bloomberg.

Коригираните приходи от продажби нарастват със 7% до 9,21 млрд. долара през фискалното първо тримесечие, надминавайки прогнозите на анализаторите, докато продажбите на базираните в облака продукти продължават да носят по-голяма част от общите приходи. Печалбата също успява да надмине прогнозите на анализаторите, подпомогната от задържането на оперативните разходи.

Директорите на Oracle инвестират в нови продукти и наемат нови служители по продажбите, така че да увеличат приходите от свързаните с облака продукти, които позволяват на компаниите да имат достъп до софтуер и услуги посредством интернет, вместо през програми, инсталирани на техните собствени системи.

Продажбите, базирани на облака, отчитат ръст с 51% през тримесечието, завършило на 31 август, обяви компанията.

Книжата на Oracle повишават стойността си с 2,2% по време на разширената търговия след излизането на отчета. Инвеститорите приветстват успеха на компанията в продажбата на базиран в облака софтуер през тази година, като цената на акциите се покачва с 37% от началото на 2017 г.

Новите софтуерни лицензи, измерител, свързан с традиционните софтуерни предложения на компанията, се свиват с 6,2%. За сравнение през предишния отчетен период спадът беше 5 на сто.

Приходите от базирани в облака приложения, включително програми, които помагат на компаниите да се справят със задачи, свързани с финансовите въпроси и човешките ресурси, нарастват с 62%. Другата част от облачния бизнес, която включва бази от данни и достъп до изчислителна мощ, се увеличава с 28 на сто.

Коригираните приходи достигат 9,21 млрд, долара, докато анализатори, анкетирани от Bloomberg, очакваха 9,03 млрд. долара. Печалбата, като се изключат някои елементи, е 62 цента на акция, като надминава средната прогноза за 60 цента на акция.

Oracle насърчава растежа си като наема още хора и прави придобивания. Компанията наема 5 хил. служители за своя бизнес с интернет базиран софтуер в САЩ, след като вече нае над 4 хил. души тази година. Освен това компанията наема служители в Европа и други региони.

Миналата година Oracle придоби NetSuite, доставчик на базирани в облака финансови услуги, за около 9 млрд. долара. Това е и една от най-големите ѝ сделки до момента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още