IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Prime Day 2017 на Amazon е на път да стане най-голямото шопинг събитие

Резултатите на Amazon са насърчени и от големия брой поръчки на колонките Echo

14:31 | 12.07.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската компания за електронна търговия Amazon.com обяви, че през тази година Prime Day е напът да стане най-голямото събитие за пазаруване в историята по продажби, предава Ройтерс.

По думите на компанията потребителите са поръчали три пъти повече колонки Amazon Echo спрямо Prime Day през 2016 г., който по това време постави рекорд за устройствата на Amazon.

Третите страни са продали над 50% повече продукти през сайта до обяд местно време, спрямо същия период миналата година, обяви Amazon.

Компанията не е разкрила данните за продажбите като цяло, или за Echo. Анализаторите обявиха, че миналогодишното събитие е донесло над 500 млн. долара.

Новините подчертават бързия темп на растеж на Amazon, докато все повече хора предпочитат да пазаруват онлайн, а не от физически магазини. Освен това подчертава успешната формула, която Amazon използва в своята абонаментна програма Prime.

Потребителите трябва да се присъединят към Amazon Prime, за да получат намаления по време на 30-часовото събитие. Американските членове на клуба плащат по 99 долара годишно за по-добри условия, като доставка в рамките на два дни. Като цяло те са склонни да купуват повече продукти и по-често от Amazon.

Конкуренти като Macy’s и Best Buy се възползват от вълненията около Prime Day и пускат собствени промоции. И все пак Amazon излиза начело.

Продажбите на гласово контролираните колонки Echo са обещание за насърчаване на индиректните продажби на компанията. Устройствата позволяват на потребителите да поръчват продукти само чрез гласови команди.

Интересът на потребителите и големите намаления са насърчили поръчките на Echo, Echo Dot и Amazon Tap. Компанията предлагаше Echo на половин цена в САЩ, или 89,99 долара. За сравнение на предишния Prime Day намалението беше едва 28%.

Infographic: Prime Day Nearly as Big as Cyber Monday for Amazon | Statista

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:48 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още