IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Виетнам наложи ограничения на играчите на Pokemon GO

Те нямат право да влизат в офисите на Комунистическата партия и тези на правителството

13:57 | 18.08.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Виетнам забрани влизането на играчи на Pokemon GO в офисите на правителството и на управляващата Комунистическа партия, след като стотици граждани се втурнаха да ловят виртуалните същества на територията на различни институции, предава Ройтерс.

Стотици хиляди играчи изтеглиха играта от пускането ѝ на 6 август във Виетнам, посочва Министерството на информацията и комуникацията.

Хората не трябва да я играят „в близост или вътре в района на офисите на Комунистическата партия, правителството, военните, местата за отбрана и други зони с ограничен достъп “, посочи министерството.

Играчите, погълнати от играта, могат да попаднат на опасни места, като железопълни линии, магистрали, летища, реки, езера и планини, отвъд риска да загубят лична информация, допълват властите.

„Нарушителите на пътните правила не вредят само на себе си, но и на останалите“, коментира представител на пътната полиция, подчертавайки опасностите от играенето на Pokemon GO по време на шофиране.

Играта стана причина за предупреждения за сигурността на потребителите, след като част от играчите бяха ограбени, пострадаха или се озоваха на опасни места.

Тайланд също планира да забрани играенето на Pokemon GO на определи места, като будистките храмове и болниците. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
RealUser
преди 7 години
Няма ли вече да затихва тази лудост?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още