IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Круизите до гръцките острови намаляват заради нестабилността в Турция

Операторите на круизни кораби са ограничили сериозно маршрутите си до Турция от съображения за сигурност

22:20 | 09.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Нестабилността в Турция е довела до намаляване броя на круизните кораби, които спират по гръцките егейски острови, съобщава в. "Катимерини", цитиран от БТА.

През първата половина на тази година на пристанище Ираклио на остров Крит са пристигнали 82 357 туристи, което е спад от 39,4 процента спрямо същия период на миналата година, когато на Ираклио са спрели 135 967 пътници на круизни кораби. 

Остров Родос е бил посетен през първата половина на тази година от 98 127 пасажери на круизни кораби, което е спад от 10,9 процента спрямо същия период на миналата година.

Представители на сектора очакват през август 24-процентно намаление на трафика на круизни кораби и на остров Санторини, който е една от най-популярните туристически дестинации, посочва изданието.

Анализатори отбелязват, че операторите на круизни кораби са ограничили сериозно маршрутите си до Турция от съображения за сигурност. Това се отразява и на посещаемостта на гръцките егейски острови, които се използват за междинни спирания на път към турския бряг в комбинирани круизни програми, пише "Катимерини". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:30 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още