IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Писма на бивш британски посланик до Жаклин Кенеди бяха купени за 123 хил. долара

В писмата посланикът иска ръката на бившата първа дама на САЩ

14:53 | 31.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Кореспонденция на Жаклин Кенеди с бившия посланик на Великобритания в САЩ Дейвид Ормсби Гор, в която дипломатът се обяснява в любов на бившата първа дама на САЩ и ѝ предлага да се омъжи за него, беше продадена на търг в Лондон за 123 хиляди щатски долара, съобщи ТАСС, позовавайки се на телевизия NBC. Тя бе закупена от частен колекционер.

Дейвид Ормсби Гор е оглавявал британската дипломатическа мисия във Вашингтон през 1961-1965 г. и е бил близък приятел на семейството на 35-ия президент на САЩ Джон Кенеди (1917-1963). Двамата се запознали още в края на 1930 г. във Великобритания, където в качеството на американски посланик е бил Джоузеф Кенеди, баща на бъдещия президент.

Благодарение на намерената в началото на годината кореспонденция между Дейвид Ормсби Гор и Жаклин Кенеди историците откриха, че дълги години посланикът е бил тайно влюбен в нея. Дипломатът, който загубил през 1967 г. първата си жена, предлагал на бившата първа дама, овдовяла през 1963 г., да се омъжи за него. Жаклин Кенеди отказала и през 1968 г. става съпруга на гръцкия милиардер Аристотел Онасис.

Това не е първият път, когато на търг се продават лични вещи на семейство Кенеди, притежавани от частни лица. След убийството на Джон Кенеди, съпругата му събрала в Белия дом семейството и най-близките приятели на мъжа си и им предложила да си изберат по нещо, с което ще го запомнят. Благодарение на това на търг беше изложен любимият люлеещ се стол на Джон Кенеди, а скоро стана известно, че ще бъде предложен и негов дневник с размишления за Хитлер.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още