IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Rogue One: История от Междузвездни войни" с рекордна премиера за 2016 г.

Лентата успя да събере 29 млн. долара приходи в САЩ в първия си ден по кината

13:40 | 17.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Rogue One: A Star Wars Story Facebook page</em></p>

Снимка: Rogue One: A Star Wars Story Facebook page

“Rogue One: Историята от Междузвездни войни” генерира 29 млн. долара приходи от прожекции в американските киносалони през първия си ден на голям екран, съобщава AP.

Сумата е рекордна за премиера за 2016 г., като надминават събраните от “Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта” 27,7 млн. долара, както и 25-те млн. долара на “Първия отмъстител: Войната на героите”.

Рекордът за всички времена принадлежи на миналогодишния филм от сагата “Междузвездни войни”. Той успя да събере 57 млн. долара в рамките на първия си ден по кината.

“Rogue One: Историята от Междузвездни войни” е първата от серия планирани самостоятелни продукции от вселената на космическата сага. Лентата е дело на режисьора Гарет Едуардс и разказва за времето преди класиката на Джордж Лукас от 1977 г. “Междузвездни войни: Епизод IV - Нова надежда”, когато група бунтовници крадат плановете за разрушаването на оръжието “Звездата на смъртта”.

Филмът въвежда нови герои, начело с Джин Ерсо, в чиято роля зрителите могат да видят актрисата Фелисити Джоунс.

Прогнозите сочат, че “Rogue One: История от Междузвездни войни” ще генерира 130 млн. долара този уикенд. Така филмът може да се нареди на второ място в класацията за най-високи приходи от премиера през декември след “Междузвездни войни: Силата се пробужда”, който събра 247,9 млн. долара.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още