IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Walltopia се насочва към стаите за игри и загадки

Първата стая на дъщерно дружество на компанията ще е с площ 50 кв. метра

16:32 | 09.12.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Funtopia, дъщерното дружество на най-големия производител на стени за катерене в света – българската Walltopia Group, се насочва към нова дейност – стаите за игри и загадки, или escape rooms, съобщават от компанията.

Проектът се случва в партньорсво с първия мултиплекс за такъв тип стаи в България – Mentalist Escape Room Multiplex.

Предвижда се на територията на новооткрития център за забавления на Funtopia в София – Funtopia Ninja, да бъде изградена стая със загадки, която ще е с площ 50 кв. метра.

Самата инвестиция идва от Funtopia, докато Mentalist ще отговаря за изграждането на мястото, дизайна и съдържанието на игрите. Мултиплексът ще помага и за последващото управление на проекта.

Компаниите разкриват, че игрите в стаята ще могат да се обновяват през определен период от време, като първата ще е тематично обвързана със самия парк. Планира се тя да бъде отворена до края на тази година.

През последните години стаите със загадки се превърнаха в един от най-бързо развиващите се бизнеси в сферата на развлеченията по целия свят. Те са особено привлекателни за туристите в градовете, като предлагат възможност отбори от няколко души да търсят начин да излязат от помещение, в което са заключени, решавайки загадки.

България не отстъпва от тази тенденция, като само в София през последните 2-3 години бяха изградени над 60 стаи. Според данни на специализирани уебсайтове броят на активно играещите отбори в столицата е близо 1 000.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
sirFaith
преди 7 години
Не знам walltopia плащат ли ви за реклама и позитивен PR ... ??? Такива неща можеш да прочетеш в нета и колко са коректни спрямо служителите си че нямам думи ... лидер хубаво, но на каква цена .. къде им е социалната политика спрямо простите бачкатори там ??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още