IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анелия Клисарова: 22% от учениците отпадат от училище между 5 и 7 клас

Докато не сменим учебните програми, няма как да имаме стойностни учебници, депутатът от БСП

10:03 | 24.07.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Между 5-7 клас 22% от учениците отпадат от образователната система. Това заяви Анелия Клисарова, депутат от БСП, в ефира на Българската национална телевизия (БНТ).

Според нея докато страната ни не смени учебните програми, няма как да има стойностни учебници. Нужно е широко обществено обсъждане, за да бъдат те устойчиви, добави още тя.

По думите на Клисарова учителите трябва да избират кой учебник по даден предмет ще се използва. Тя обаче е категорична, че трябва да се работи с 2-3 помагала, които да са безплатни. 

Според депутата талантливите деца пък трябва да работят с различни помагала, като така ще се прояви и индивидуалният учителски подход.

„Има безотговорност в съдържанието на учебниците. В много случаи те са написани неясно, несъобразени с разбиранията на децата. Експерти, учители и психолози трябва да пишат учебниците, за да не отблъскваме децата“, каза още Клисарова. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
zelka007
преди 6 години
това вярно ли е ?!? 22% или тази си го изсмукала от пръстите ?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още