IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Апартаментите в Гърция продължават да поевтиняват

Темпът на понижение на цените обаче се забавя спрямо миналата година

16:32 | 26.11.15 г.
<p>
	Атина. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Атина. Снимка: Ройтерс

Номиналните цени на апартаментите в Гърция са се понижили средно с 6,1% на годишна база през третото тримесечие на 2015 г., сочат данни на гръцката централна банка.

Данните за първото и второто тримесечие са ревизирани до съответно спад на годишна база от 3,9% и 5%, докато за цялата 2014 година беше отчетено средно понижение от 7,5%.

Новите апартаменти (тези, които са били построени през последните 5 години) поевтиняват за година с 6,7%, а „старите“ (построени преди повече от 5 години) - с 5,8%.

Най-силен спад на цените на годишна база през третото тримесечие се наблюдава в големите градове – в Атина той е 6,8%, а в Солун – 5,8%. Понижението в другите градове е 5,7%, а в останалата част на страната – 5,4%.

Прави впечатление обаче, че темпът на намаление на цените се забавя спрямо миналата година, когато той е бил 9,4 на сто в гръцката столица и 6,5% в Солун.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още