IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как краудфъндингът трансформира сектора на имотите в САЩ

Очаква се капиталът за инвестиции в имоти, набран чрез кампании за групово финансиране, да надвиши сериозно рисковия капитал за сектора

09:21 | 22.09.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: FreeImages.com</em></p>

Снимка: FreeImages.com

Краудфъндингът се оказа трансформираща сила за сектора на имотите в САЩ. Откакто властите в страната облекчиха груповото финансиране за сектора на имотите, този начин за набиране на капитал претърпя своеобразна революция, пише Huffington Post.

Очаква се през тази година капиталът за инвестиции в имоти, набран чрез краудфъндинг кампании, да надвиши сериозно рисковия капитал за сектора, посочва изданието.

За пионер на индустрията се смята адвокатът Марк Родерик. Той продължава да представлява предприемачи, които искат да набират капитал онлайн. Благодарение на опита си в сектора Родерик е и неизчерпаем източник на данни за индустрията.

Родерик е смел в прогнозите си. Според него платформите за групово финансиране ще станат инвестиционните банки на бъдещето, включително и ще предоставят съвети за инвестиции и посредничество при сделки.

Юристът очаква също милиони американци да се престрашат и да започнат да инвестират в имоти онлайн, посредством груповото финансиране. Точно както туристическите сайтове заменят туристическите агенти, а Uber изтласква такситата на някои пазари.

Родерик вярва, че груповото финансиране ще се превърне в стандарт за инвестициите в недвижими имоти.

Индустрията обаче е все още в зората на своето развитие. Според юриста съвкупността от американски сайтове за групово финансиране отчита само 5 хил. – 10 хил. реални инвестиции. Същевременно регистрираните потребители са повече от 70 хил., но повечето от тях не са се осмелили да инвестират.

Според него груповото финансиране за сектора на имотите е там, където през 1912 г. е била автомобилната индустрия – само с няколко коли на пътя сред стотиците хиляди ездитни коне.

Предприемачите обаче вече споделят опит на специална конференция, посещавана и от много инвеститори, както и оператори на платформи за групово финансиране. Това спомага за увеличаването на популярността на този тип финансиране и инвестиции. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
I
преди 7 години
Да, достъпното решение за всички хора да инвестират в недвижимите имоти се нарича краудфъндинг за недвижими имоти. Органзират се няколко стотин инвеститори в ООД и със събрания капитал се купува терен, на който се строи. Няма лихви на банките, съответно цената ще бъде възможно да се възвърне за около 7-8 години от наеми. Ако се строят жилищни сгради, могат да се продават срещу първоначална вноска и ипотека на самото жилище...Така парите за лихви вместо да отидат в банките, ще отидат в джобовете на инвеститорите. Ако имотите се отдават на кратксрочни наеми, инвестициите ще се възвръщат и за по-кратко време. Въпрос на време е това да стане повсеместна практика и в България. Интересни статии за груповото финансиране:КРАУДФЪНДИНГ ДЕМОКРАТИЧНАТА ЕВОЛЮЦИЯ ВЪВ ФИНАНСИРАНЕТО:http://***.whoamijournal.com/краудфъндинг-демократичната-еволю/КАК СЕ ПРАВЯТ УСПЕШНИТЕ КРАУДФЪНДИНГ КАМПАНИИ:http://***.whoamijournal.com/как-се-правят-успешните-краудфъндинг/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още