IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Султанът на Бруней иска Plaza Hotel в Ню Йорк

Султанът преговаря с конгломерата Sahara за покупката и на още един хотел в Ню Йорк - Dream Hotel, както и на Grosvenor House Hotel за общо 2 млрд. долара

12:48 | 18.08.14 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Заради тежките закони, които султанът на Бруней въведе в страната си, се стигна до бойкот на негови хотели в САЩ и Европа. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Заради тежките закони, които султанът на Бруней въведе в страната си, се стигна до бойкот на негови хотели в САЩ и Европа. Снимка: архив Ройтерс

Султанът на Бруней възнамерява да придобие Plaza Hotel и Dream Hotel в Ню Йорк, както и Grosvenor House Hotel в Лондон, съобщава Wall Street Journal, като се позовава на запознати източници, пожелали анонимност.

Инвестиционна фирма, свързана с Бруней, е предложила да плати 2 млрд. долара за трите хотела, които в момента са собственост на индийския конгломерат Sahara. 

Председателят на борда на директорите на Sahara Субрата Рой в момента преговаря за продажбата на луксозните хотели от импровизиран офис в затвора. Той е задържан от вече над пет месеца, след като не се яви на изслушване заради проточилия се спор, свързан с неуспеха на групата му да изплати няколко милиарда долара по облигации.

Още миналата седмица адвокатът на Рой – Ес Ганеш, коментира, че предприемачът води „много ефективни разговори“ с потенциални купувачи, както и че групата е подписала предварително съгласие за продажбата на хотелите.

От началото на лятото представители на Бруней преговарят със Sahara. Споразумение за сделката може би ще бъде подписано след около месец, пише още WSJ.

Султанът на Бруней е известен с тежкото законодателство, което прие страната му. Така например се предвижда хомосексуалисти и прелюбодейци да бъдат пребивани с камъни, заради което САЩ призоваха той да се откаже от инвестициите си в имоти в страната. Стигна се и до бойкот на Beverly Hills Hotel, както и до други хотели на луксозната верига на султана Dorchester properties в Европа, което струваше на оператора многомилионни загуби. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още