IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Express Inc скочи тройно

Тримесечният финансов резултат на компанията подобри очакванията на Wall Street

17:49 | 26.08.15 г.
Печалбата на Express Inc скочи тройно

Express Inc oповести утрояване на нетната печалба за последното тримесечие, след като продажбите и маржът на печалбата на търговеца на дребно на облекла скочиха на фона на по-добрия продуктов микс, предава МаrketWatch.

Печалбата на акция на компанията победи прогнозата на Wall Street, което позволи на Express допълнително да повдигне очакванията си за годишните постъпления и тези за текущото тримесечие.

Акциите на компанията скочиха с около 19% през тази година, като добавиха цели 13% преди отварянето на пазара днес.

Веригите като Express, която се откъсна от L Brands Inc през 2007 г., се борят през последните години на фона на намаляващите приходите и търсенето на подобни хранителни стоки като цяло.

В сряда обаче главният изпълнителен директор Дейвид Корнбърг заяви, че подобреният асортимент от продукти "ни позволи да намалим ширината, дълбочината и честотата на нашите промоции".

Като цяло, търговецът на дребно отчете печалба в размер на 21 млн. долара, или 25 цента на акция, в сравнение с 6,9 млн. долара, или 8 цента, година по-рано. Приходите пък нараснаха с 11% до 535,6 млн. долара.

Ръководството на компанията очаква средна печалба на акция за 2015 г. в размер на 13 до 16 цента. Същевременно анализаторите очакват 504,8 млн. долара под формата на продажби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:34 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още