IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин и Тръмп - ще продължи ли диалогът в бъдеще?

По думите на руския президент Тръмп се различава от телевизионната си визия

22:43 | 14.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Владимир Путин изрази днес надежда, че диалогът му с президента на САЩ Доналд Тръмп, започнал по-рано този месец в Хамбург, ще има продължение, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Ако има такъв наш диалог, то в този смисъл, както вие казахте, в човешки смисъл, има шанс да се надяваме, че този диалог ще се развива и в бъдеще", каза руският президент на среща с миньори от Лебединския минно-обогатителен комбинат в Белгородската област. Срещата бе излъчвана на живо от тв канал "Росия 24".

Путин похвали Тръмп за умението му да слуша събеседника си. "За човек, който работи с хора, това е извънредно важно - да умееш да слуша и живо да реагира, да комуникира", каза руският държавен глава. По думите му Тръмп "е доста открит човек и много се отличава от телевизионната картина, от облика, който сам си създаваше по време на предизборната кампания". 

Преди да отговаря на въпросите за срещата си с американския президент на форума на Г-20 в Германия Путин отбеляза, че освен миньорите в залата има и журналисти. "Ако я нямаше пресата, щях да ви разкажа по-подробно", каза той с усмивка.

Руският президент окачестви като реторичен въпросът на един от присъстващите колко ще продължи кризата в Украйна. "Нашият народ е търпелив", каза той, добавяйки, че това се отнася и за руснаците, и за украинците, които според него са до голяма степен един народ. По думите му продължителността на кризата зависи от това колко дълго ще търпят хората в Украйна.

После той отбеляза, че доходите на украинците спадат, брутният вътрешен продукт на Украйна се е съкратил с една трета, че Киев не знае къде може да продава произведените двигатели за хеликоптерите "Ми" и че изобщо всички отрасли на украинската икономика без селското стопанство не работят ефективно. Владимир Путин предрече, че селското стопанство на Украйна също ще западне, ако там проникнат генетично модифицирани организми (ГМО). 

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:32 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още