IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп ще задържи санкициите срещу Русия, докато не се реши кризата в Украйна

Победителите са всички, смятат в Кремъл след емблематичната среща на лидерите на САЩ и Русия в Хамбург в края на миналата седмица

09:01 | 10.07.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Доналд Тръмп. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Доналд Тръмп. Снимка: Архив Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп даде да се разбере, че американските санкции срещу Русия ще останат в сила, докато бъдат решени конфликтите в Украйна и Сирия, пише БТА, позовавайки се на AFP.

"Нищо няма да бъде направено (по въпроса - б. AFP), докато украинският и сирийският проблем не бъдат решени", написа Тръмп в Twiiter, след като се завърна от четиридневно посещение в Европа, по време на което се срещна за първи път с руския си колега Владимир Путин. Той уточни в социалната мрежа, че не обсъдил с Путин въпроса за санкциите.

 

В петък след срещата между двамата президенти в кулоарите на форума на Г20 в Хамбург държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън обаче загатна, че Тръмп е споменал пред Путин за американския законопроект, предвиждащ нови санкции срещу Москва, отбелязва AFP.

Няколко американски конгресмени републиканци разкритикуваха Донадлд Тръмп, че не е бил достатъчно твърд към Путин по въпроса за предполагаемата руска намеса в изборите миналата година. Те поискаха Вашингтон да наложи нови санкции срещу Русия.

"Време е да продължим напред и да работим конструктивно с Русия", написа по-рано Тръмп в своя профил в Twitter. Американският президент увери, че на два пъти е притиснал сериозно руския си колега по въпроса за предполагаемата намеса. Путин обаче отрекъл.

Руският президент Владимир Путин е доволен от резултатите от първата си лична среща с американския лидер, заяви в интервю за телевизия "Россия-1" говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи ТАСС. "В действителност, като се съди по това как премина тази среща, мога с увереност да кажа, че навярно победители са всички", добави говорителят на Кремъл. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още