IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските данни ще бъдат под прожекторите през седмицата

Инвеститорите ще проучват педантично предстоящите икономически данни за нови доказателства за времевия период на дългоочаквания обрат в лихвената политика

09:49 | 10.08.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Щатските данни ще бъдат под прожекторите през седмицата

Със затихващата вълна от корпоративни отчети на преден план сред инвеститорите и анализаторите отново излизат спекулациите за паричната политика на САЩ. Инвеститорите ще проучват педантично предстоящите през новите седмица в САЩ икономически данни за нови доказателства за времевия период на дългоочаквания обрат в американската парична политика.

Предвид несигурността за детайлните действия на Федералния резерв борсовите участници не очакват големи скокове на борсовите индекси. И страха от забавяне на китайската икономика се отразява на желанието за покупки на инвеститорите.

Но през изминалата седмица инвеститорите забравиха поне временно загрижеността си. Германският водещ индекс Dax отчете ръст от 1,6 на сто до 11 490 пункта, преди всичко заради по-добрите корпоративни отчети и по-слабото напоследък евро, което насърчава износа. Спекулациите за обрата в политиката на Фед натискаха общата валута под 1,09 евро за долар.

На Wall Street индексът на сините чипове Dow Jones загуби 2 на сто за седмицата.

В понеделник пазарите ще затаят дъх в очакване на речите на заместник-председателя на централната банка Стенли Фишер и президентът на подразделението на Фед в Атланта Денис Локхарт.

Във вторник в Германия ще бъде представен индексът ZEW.

С нетърпение анализаторите чакат и данните за индустриалното производство в Китай, които ще бъдат представени в сряда. Пекин ще представи и данни за инвестициите в дълготрайни активи.

Как се справя икономиката на САЩ трябва да покажат данните за продажбите на дребно в четвъртък. Частното потребление се счита за опора на най-голямата икономика в света.

В петък ще последват данните за промишленото производство, както и определяния от Университета на Мичиган барометър за настроението на американските потребители.

В същия ден се очакват и ревизираните данни за инфлацията в еврозоната. Една продължителна слаба инфлация може да подхрани спекулациите за разширяване на програмата на Европейската централна банка (ЕЦБ), наричана  Quantitative Easing (QE) на борсов жаргон.  Анализаторите очакват лек спад през юли. 

Еврозоната ще представи и предварителни данни за икономическия растеж през второто тримесечие.

По отношение на корпоративните отчети инвеститорите ще очакват данни от китайския конкурент на Amazon – Alibaba, които трябва да бъдат предоставени в сряда, както и на американския технологичен концерн Cisco. Също тогава отчета си ще представи и  германският енергиен концерн Eon, както и производителят на потребителски стоки Henkel.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
sssaaa
преди 8 години
Значи да очакваме срив на Еврото на всички фронтове - Долар, Паунд, Злато и др.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още