IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп удължи амнистията за "мечтателите" - младите имигранти без документи

Белият дом обаче отменя заповедта на Барак Обама, с която се предотвратяваше депортацията на милиони имигранти без документи, чиито деца са родени в Америка

09:01 | 17.06.17 г.
<p>
	Президентът на САЩ Доналд Тръмп. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Президентът на САЩ Доналд Тръмп. Снимка: Архив Ройтерс

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп удължи амнистията за т.нар. „мечтатели“ - имигранти без документи, които са пристигнали в САЩ като деца, съобщава FT.

С това решение президентът на САЩ се отказа от по-ранните си обещания за „незабавно прекратяване“ на програмата.

Министерството на вътрешната сигурност обяви, че всички имигранти без документи, които попадат в обхвата на специалния законопроект, приет от предшественика на Тръмп Барак Обама, ще могат да удължат съществуващите си разрешителни за работа.

Администрацията заяви, че няма намерение да отменя съществуващите разрешителни за работа, които вече са били предоставени на лица по програмата.

Мярката дава глътка въздух на около 800 хил. младежи без документи. Това обаче не предоставя никаква гаранция, че администрацията на Тръмп няма да обърне курса.

Администрацията на Тръмп обаче е отменила заповед на Обама, която целеше да предотврати депортацията на милиони имигранти без документи, чиито деца са родени в Америка и вече са американски граждани или поне имат постоянно разрешително за пребиваване.

Заповедта на Обама беше блокирана от съда и така и не влезе в сила, посочва изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още