IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нетното богатство на Зукърбърг скочи с 5 млрд. долара от началото на 2017 г.

Това възстановяване значително надминава ръстовете при всяко друго физическо лице в списъка на милиардерите на Forbes

09:10 | 16.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Съоснователят и главен изпълнителен директор на Facebook&nbsp;Марк Зукърбърг. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Съоснователят и главен изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг. Снимка: Ройтерс

През първите две седмици на 2017 г. нетното богатство на Марк Зукърбърг набъбна с около 5 милиарда долара, по-бърз ръст от този при съперничещите милиардери, показват изчисления на Forbes. Това се оказва почти достатъчно, за да компенсира загубите, които основателят на Facebook понесе непосредствено след изборната победа на Доналд Тръмп.

Възраждането на богатството се случва на фона на по-високите приходи за Facebook и цяла вихрушка от предимно бичи анализи на специалистите, които повишиха стойността на акциите на социалната медия близо до нивата от месец октомври, когато бе постигната рекордна стойност за всички времена – 133 долара. Акциите затвориха сесията в петък на ниво от 128,34 долара за брой. Зукърбърг притежава 410 млн. акции от компанията. 

Сривът на цената, който съвпадна с изненадващата президентска победа на Доналд Тръмп на 8 ноември, изтри около 7% от свързаното с Facebook нетно богатство на Зукърбърг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 11:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още