IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Реакциите и споменаванията на потребители влизат и във Facebook Messenger

До няколко дни добре познатите функции ще станат достъпни за всички, ползващи чат приложението

14:30 | 24.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;newsroom.fb.com</em></p>

Снимка: newsroom.fb.com

Facebook има навика да копира функции от други приложения и да ги имплементира в Messenger. Затова и новите възможности за реакции и споменаване на потребители в чат приложението Messenger може би бяха неизбежни, тъй като компанията бавно слива функциите между различните си услуги, пише Engadget.

Както в iMessage, Slack и в коментарите на Facebook, потребителите вече могат да реагират на отделни съобщения или да тагвае приятели в групови чатове, така че да им привлекат вниманието.

Реакциите в съобщенията работят точно както и в iMessage – просто се натиска и задържа бутона, така че Facebook да  покаже основните опции, от които се прави избор. За онези, които се интересуват от реакциите, отново ще се появява брояч, който ще показва кой в чата е реагирал и с какъв емотикон. Разбира се, всичко това включва забавна анимация и собствени известия на екрана.

Споменаванията се правят по познатия начин - с @ и името на човека, който се споменава в чата. Когато се тагва, съответният човек получава известие, че е бил споменат.

Функцията за споменавания и реакции вече е пусната и ще се появи при всички потребители до няколко дни. За компаниите, които използват Facebook Workplace, същите възможности ще станат достъпни в Work Chat. 

Още технологични новини можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още