IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft инвестира 100 млн. долара в Uber

Очаква се средствата да бъдат инвестирани в най-големия пазар на услугита за споделено пътуване извън САЩ - Индия

15:43 | 01.08.15 г. 3
Microsoft инвестира 100 млн. долара в Uber

Microsoft Corp постигна споразумение да инвестира около 100 млн. долара в Uber Technologies Inc, оценявана на над 50 млрд. долара, посочва запознат с въпроса човек.

По думите на източника, който не пожела да бъде назован, сделката е била финализирана в петък, предава Ройтерс.

Uber, която пое курс по набиране на финансиране от пазара с цел разширяване на бизнеса, се възползва от инвеститорите, които разглеждат услугите за споделено пътуване като бъдещето на транспорта. Базираната в Сан Франциско фирмата, оглавявана от главния изпълнителен директор Травис Каланик, използва средствата, за да разшири дейността си в повече градове света.

"Подадохме заявка за разрешение на това ново финансиране преди повече от два месеца", каза Кристин Карвел, говорител на Uber. "Няма да коментираме допълнителни спекулации".

Коментар по темата отказа и Тони Императи, говорител на базираната в Редмънд, Вашингтон, Microsoft.

Според по-ранна публикация на The Wall Street Journal Uber е осъществила кръг по финансиране на стойност 1 млрд. долара, с което пазарната ѝ оценка е скочила до около 51 млрд. долара, като Microsoft също е участвал в сделката.

Средствата ще бъдат инвестирани в Индия през следващите девет месеца, тъй като транспортната компания иска да разшири услугите си на своя най-голям пазар извън САЩ.

Uber обяви още, че ще използва допълнителните инвестиции за подобряване на операциите и за разширяване на дейността си извън 18-те индийски града, в които вече работи. Освен това планира да разработи нови продукти и решения за плащане.

"Ние сме изключителни оптимисти за индийския пазар и виждаме голям потенциал тук", коментира президентът на Uber India Амит Джаин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:20 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

3
rate up comment 6 rate down comment 4
needtoknowmore
преди 8 години
Това ли успя да ти роди главата?Къде видя интелектуална права таксиметърският бизнес?Uber или такива като тях е бъдещето - наподобява измислянето на ДВГ и конярите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 6
deant
преди 8 години
много тъпо сравнение. дори има двама харесали...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 9
Sakamano
преди 8 години
Доста лицемерно от страна на Microsoft да инвестира в споделени комерсиални услуги, докато с всички сили се бори срещу споделянето на комерсиален софтуер.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още