IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола остава стабилна след срива в четвъртък

И американският суров петрол, и европейският бенчмарк Брент са близо до най-ниските си нива от края на август насам

10:32 | 13.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цената на петрола остава стабилна в петък, но все още близо до най-ниското си ниво от над два месеца, съобщи WBPonline.

Фючърсите върху суровия петрол WTI се понижават с 0,02% до 41,74 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент поскъпна с 0,61% до 44,33 долара за барел. И двата сорта се търгуват около най-ниските си нива от края на август насам.

Администрацията за енергийна информация в САЩ заяви в четвъртък, че запасите от суров петрол нарастват с 4,22 милиона барела в седмицата до 6 ноември, което е далеч над очакванията на пазарите от повишение от 1,28 милиона барела. 

Общите запаси в САЩ възлизат на 487 милиона барела, което е седма поредна седмица ръст.

„Петролните резерви на САЩ трябва да започнат да се понижават през декември, щом оперативният капацитет на рафинериите се увеличи до 95% от сегашните 89,5%“, казват от австралийската банката ANZ.

И суровият петрол, и сортът Брент са напът да запишат седмични спадове, като натиск над цената в низходяща посока оказват нарастващите резерви и забавеното търсене.

На петролния пазар продължават да се наблюдават мечи нагласи, което е още един негативен фактор за цените. Анализаторите не очакват възстановяване на цените в края на годината.

В петък доларовият индекс се повиши с 0,08% до 98,727 пункта. По-силен долар прави петрола, деноминиран в долари, по-скъп за вносителите, които използват други валути.

Всичко за цената на петрола четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:59 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още