IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът поевтинява в очакване на официални данни за резервите в САЩ

Американският петролен институт съобщи във вторник, че резервите са се понижили миналата седмица с 840 хил. барела на фона на очаквани 1,47 млн. барела

09:31 | 19.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цените на петрола се понижават в сряда, след като ден по-рано данни показаха спад в резервите в САЩ, който обаче беше по-малък от очакваното, съобщава Investing.com.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 0,11% до 52,35 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент записва спад в цената си от 0,27% до 54,74 долара за барел към 9:30 часа българско врме.

Американският петролен институт съобщи във вторник, че резервите в САЩ са се понижили миналата седмица с 840 хил. барела на фона на очаквани 1,47 млн. барела. Дестилираните продукти обаче записаха по-голям от очакваното спад в размер от 1,8 млн. барела. Резервите от бензин пък се повишават с 1,4 млн. барела спрямо прогнозиран спад от близо 2 млн. барела. 

Запасите в хранилището Кушинг, щата Оклахома, се понижават с 670 хил. барела, което е втори спад от март насам.

По-късно днес се очакват официалните данни на Администрацията за енергийна информация.

По време на азиатската търговия петролът поевтиня, след като Международната агенция по енергетиката (МАЕ) съобщи, че шистовият добив в САЩ предстои през май да отчете най-рязкото си повишение от над две години, а именно до 5,19 млн. барела дневно.

Тези очаквания подхранват опасенията, че нарастващата продукция в САЩ може да подкопае усилията на ОПЕК за справяне със свръхпредлагането.

Очаква се на 25 май, когато ще заседава ОПЕК, се бъде обявено удължаване на действащото споразумение и след края на юни.

Още новини и анализи за петролния пазар четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още